VÁCON MÉG MINDÉG KISÉRT AZ ANTISZEMITIZMUS SZELLEME

zsinagogaSzerkesztőségünk olvasói levelet kapott, melyet az alábbiakban közlünk:

 

 

VÁCON MÉG MINDÉG KISÉRT AZ ANTISZEMITIZMUS SZELLEME, POLGÁRMESTERI SEGÍTSÉGGEL ?

A holokauszttal nem jó játszadozni !

Ma, 2022. június 22-én tartja testületi ülését Vác város képviselő testülete, nem csodálkoznánk, ha egyes képviselők keményen bírálnák Matkovich Ilona polgármestert és követőit, akik pót-holokauszt megemlékezést fognak rendezni a városban, emléktábla koszorúzással, csak azért, hogy azzal bosszúságot okozzanak a váci zsidó hitközségnek.

Május 26-án a hitközség a váci zsinagógában meghatóan megemlékezett Vácról és a Dunakanyarból elhurcolt és elpusztított zsidó lakosokról. A gyászszertatáson jelen voltak a város történelmi egyházainak helyi vezetői, Dr. Varga Lajos segédpüspökkel az élen, képviseltette magát a Hit Gyülekezete váci és miskolci szekciója is.

Turai János elnök megnyitó beszéde elött Radnóti Hetedik Eclogája hangzott el, majd dr. Varga Lajos
segédpüspök, dr. Kunos Péter a MAZSIHISZ igazgatója, dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő, Surjányi Csaba a Hit Gyülekezete váci és miskolci csoportjának főpásztora és Csereklye Károly váci önkormányzati képviselő mondott beszédet. Dr. Verő Tamás budai főrabbi és Nógrádi Gergely főkántor funkcionáltak, a megemlékezésen 72 fő vett részt.

A hitközség működési területéhez 52 település tartozik, ami három járás közigazgatási területét takarja, ezért a dunakeszi, váci és a szobi járási hivatalok vezetőit hívták meg az emlékezésre, akik minden egyes települést képviselnek.

Vác polgármester asszonyának nem küldtek meghívót, mert a hitközség többszöri felhívására nem volt hajlandó nemet mondani azon képviselők nyílt antiszemita megnyilvánulásaira, amit a zsidóság ellen nyilvánosan hangoztattak. Ez volt a hitközség határozott állásfoglalása, amit nem hajlandó soha megváltoztatni - mondta Turai János a váci hitközség elnöke.

Mind ezek ellenére a MAZSIHISZ elnöke egyik vezetőségi tagját elküldi szónokolni a „csak azért is” rendezvényre. Igy jogosan merül fel a kérdés, hogy ki és hogyan harcol a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen ? Ki menti meg a helyi hitközség tekintélyét?

Vagy talán azoknak a váci náciknak lesz igazuk, akik úgy nyilatkoztak, hogy Turai Jánost el kell távolítani, mert túl nagy a szája?

 

Schnábel János

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia