Fer Jancsi! Lejárt a lemez, bezárt a bolt. ELÉG! TAKARODJ!

penzhiena50 Jancsi neked kicsengettek :-)

 

 

Heti levél a Városi Pénzhiénához, és a döntésképtelen Polgármesterhez!

Ferjancsics László, az ön tevékenységét nézve a Beatrice együttes 1979-es, „Nem kell” című slágerének sorai jutnak a szerkesztőség munkatársainak az eszébe.

„Nem kell
Hányszor mondjam nem kell
Akkor sem kell semmi
Semmi nem kell, nem kell
Tőled nem kell, nem kell
Még a nem kell sem kell semmi
Semmi nem kell
Nem nem, nem, nem kell!”

Szánalmat érzünk, ahogy nézzük erőlködését. Posztolja „körzete” fejlesztéséit, de már itt meg kell állnunk egy pillanatra. Azt a körzetet ön a lakosok megtévesztésével nyerte meg, hiszen a választási kampányában elfelejtett beszámolni 30 milliós korrupciós kísérletéről, a nevezetes Velencei-tavi akciójáról. Ezért választói joggal vélelmezhették azt, hogy nem egy szélhámosra szavaznak, most bizonyára nem örülnek annak, hogy körzetük adja a Városi Pénzhiénát.

A közelmúltban azt is láthatták szavazói, hogy semmit nem változott, megint be akarta csapni őket. Beszámolója a parkolók számának növeléséről nagy bukás volt, miután kiderült, hogy az önkormányzatnak anyagilag semmi köze sincs hozzá. Szóval meglehetősen balul sült el ez a sajtótájékoztató, és ha nem lennének fontosabb dolgaink, kíváncsiak lennénk arra is, mivel kényszerítette a polgármester asszonyt arra, hogy az ön kedvéért megváltoztassa a helyi szabályzatot úgy, hogy bejelenthesse a magánpénzen megvalósult parkoló építését, mint saját fejlesztését? Mi vesz rá valakit olyan borzalomra, hogy egy pénzhiénát dögönyözzön?

De erre most nem érünk rá (bár akcióján jót nevettünk), mert mint látja éppen önnek próbáljuk megmagyarázni, hogy felesleges minden „pozitívhír” próbálkozása, mert Ferjancsics Lászlóról a többségnek már úgyis Fer Jancsi, a Pénzhiéna, avagy a Velencei Kalmár jut az eszébe.

Lejárt a lemez, bezárt a bolt, lehúzták a rolót, elment a hajó, bedobták a fájrontkulcsot, kicsöngettek, harangoztak - hányféleképpen kell elmondanunk, hogy pályafutásának vége?

Öntől, mint a dalszöveg is írja, még a nem kell sem kell, semmi.

Gondolja, nem lesz minden héten egy pénzhiénás poszt, nem lesz írott anyag, nem lesz demonstráció, nem lesz országos botrány mindaddig, amíg a város előtt szemlesütve, kezeit tördelve be nem vallja 30 milliós korrupciós próbálkozását? Vagy mindezek nélkül egyszerűen, szép csendesen elsétál? Szerintünk tegye meg, mielőtt az indulatok felkorbácsolódnak.

Abban reménykedik, hogy egy esetleges kormányváltás megoldja majd a gondjait? Ha erre gondol, hiú ábránd, a hiéna ronda állat, más kormánynál sem válthatja le a házi kedvenceket. Épelméjű politikai erő nem vállalja fel a két lábon járó, megtestesült korrupciót sem. Tudjuk, hogy ön nem tudja máshogy elképzelni az életét, csak egy városi pénzcsapra kötve, de értse már meg, nincs tovább, egy lépést sem tud tenni figyelő tekintetek nélkül! Game over van!

Azért, hogy világosan lássa álláspontunkat elmondjuk, Önnek nemcsak a régebbi korrupciós kísérletei miatt kell távoznia, hanem jelenkori tevékenysége miatt is. Az Önkormányzatból az átlagkereset többszörösét viszi haza (mellékkeresetei nélkül számolva), miközben hülyének nézi a város lakóit. Kórházvédő szerep (attól, aki el akarta adni a városi vagyont), parkoló átadó (ami meg magánberuházás) - Ön egy felettébb gátlástalan, közpénzéhes figura.

Ha látná a szerkesztőséghez érkező észrevételeket, biztos kissé megvilágosodna az elméje. Mi ezekből a levelekből azt látjuk, nincs olyan vállalkozó, aki akár egy kapavágást is tud tenni a jövőben olyan ügyekben, ahol a háttérből felsejlik az ön jelenléte, legyen az városi ingatlan eladás, vagy az átminősített területek fejlesztése, így személye nem segíti, hanem gátolja a fejlesztéseket! Ez a mondatunk természetesen a befektetőknek is szól!

Ahová csak nyúlunk, az ön viszolyogtató egyéniségéből fakadó cselekményeket találjuk. Emeljük ki pl. a kórház kérdését, ön gyakran bírálja az országgyűlési képviselőt egészségügyi ügyekben. Rétvári képviselő urat védeni nem a mi hivatásunk, nem is tesszük. Tévedhet is az országgyűlési képviselő, de bármit hibázik, futballnyelven szólva önhöz képest kétségtelenül kispályás játékos! Mint tudjuk, ön az egész kórházat akarta eladni! És még ki mer állni kórházügyekben megnyilvánulni? Szóval van bőr a képén magának rendesen, Pénzhiéna úr!

Tudja, mi ismerjük önt, és tudjuk, igazából nem ért semmihez, ahova pedig a lábát betette, ott értéket nem tudott teremteni. Az, hogy miképpen jut előre, már számtalan cikk témája volt és lesz, erre most nem is térünk ki. Az ön stábja, szakember gárdája is ugyanolyan dilettáns, mint saját maga, és most már a sokadik polgármesterre kényszeríti rá őket. Javasoljuk fogja meg az egész falkáját, és vonuljanak önkéntes száműzetésbe a város nyugalma érdekében.

Tudjuk, hogy stratégiája pártok és társadalmi szervezetek mögé, polgármesterek árnyékába bújni, és ha valaki önt kritizálja, akkor ezeket a pártokat, szervezeteket, és legfőképpen a demokráciát éri méltatlan támadás „politikai ellenfeleitől”. A „politikai ellenfelek” nem véletlen szerepel idézőjelben, önnek nincs is politikai hitvallása. Erről teljesen felesleges vitát nyitni, hiszen alig van már olyan párt, amit nem járt meg. Akkor mi lenne a politikai nézete? Miért nem alapít egy saját pártot, lehetne a neve „Hiénapárt”!

Javasoljuk, hogy megyei vezetőnek kérje fel a Krajcárkeselyűt, így közösen fosztogathatnák saját pártkasszájukat! Ha lebuknak, még jutalmat is vehetnének fel érte! És még az a Vácivilág nevű internetes újság sem kellene, hogy mindig leleplezze magukat!

Ön városatyának tartja magát, de nem a város érdekli. Most az a tanmese jutott eszünkbe, mikor a teknősbéka átviszi a skorpiót a hátán a folyón, de az mégis halálra marja, azzal indokolva, hogy ő bizony skorpió, és ilyen a természete. Hát ön meg pénzhiéna, soha nem is lesz más. Ezért teszünk meg mindent azért, hogy a polgárok tisztán lássák, kiről is beszélünk.

Egyébként azt tanácsoljuk, ha már a figyelmet akarja felkelteni, ne mások tollával ékeskedjen, mint a parkolók esetében, például egy határozott coming out (magyarul előbújás, önfelvállalás) sokkal nagyobb durranás lenne!

Itt most politikai értelembe vett önfelvállalásra is gondolhatunk, mert ezt a már meghonosodott kifejezést túl sokszor azonosítják a „más” szexuális szokásokat beismerő politikusok, neves személyiségek vallomásaival. De mi persze arra gondolunk, amire akarunk.

Ebben a témában beszélgessen el egy fiatal, feltörekvő képviselőtársával is, konkrétan azzal, aki a váci híddal kapcsolatos több évtizedes törekvéseket, számtalan ember munkáját, a város polgármestereinek közel száz évre visszamenő egyeztetéseit, a mindenkori országgyűlési képviselők kérését az akkori kormányzatokhoz, most, az első valódi remény idején igyekszik degradáló kifejezésekkel leminősíteni azért, hogy furcsa személyiségére a figyelmet felhívja.

Ne merüljünk bele abba, hogy ez a műkedvelő képviselő még csattogós lepkét tolt, amikor már mindenki, politikai beállítottságtól független a váci híd megvalósításán dolgozott, pusztán javasoljuk önnek beszélgessenek el arról, mik azok a szivárványszínű ügyek, melyekkel valóban fel tudják kelteni maguk iránt a figyelmet. Tudják, ebben a városban semmi sem lehet titok, sokat beszélgetnek az emberek, és a hírek hozzánk is eljutnak. Igyekszünk utána járni, és idővel biztos tudni fogjuk kinek és milyen „hátsó szándékai” vannak!

Önnek már sikerült magára felhívni a figyelmet, lassan címerállata is lehetne a pénzhiéna, adjon hát képviselőtársának kommunikációs tanácsokat egy valódi „coming out” kivitelezésére vonatkozóan! Persze okosat nem tud mondani, de vicces perceket még szerezhet nekünk, egy kis vidámság úgyis jót tesz a városnak az ön undorító tevékenysége miatti közhangulat feljavítása érdekében.

Bizonyára sokan felteszik magukban, vagy akár önnek is a kérdést, a Vácivilág miért ír ilyen stílusban, és ilyen kemény dolgokat?

Azért Ferjancsics László, mert ez az igazság, amit eddig senki nem hozott nyilvánosságra az ön pereskedő, fenyegetődző magatartása miatt. Persze feljön bennünk, hogy úriemberek egymás között finomabban is beszélgethetnének, Ön pedig talpig úriember. Igaz, azon felül egy grandot sem. Úriember nem hazudik a választóinak, és nem akarja lopni a közpénzt.

Egyik ember a hangrögzítőn az „On”, másik a pofozógépen a „Power” gombot nyomja meg. Ez a világ már csak így működik, és ön most semmiben nem tudja befolyásolni a történéseket. Egy városi elöljárót, egy alpolgármestert alapesetben tisztelni kellene. Árulja már el, önben mit lehetne tisztelni? Gondolkozunk erősen, de nem jut az eszünkbe semmi.

Továbbra is várjuk szégyenteljes távozását Vác közéletéből, maga Velencei Pénzhiéna.

penzhiena50

Tisztelt Polgármester Asszony, Önt arra kérjük, tájékoztasson már minket arról, mit nem ért!

Mi magyarul beszélünk, Ön is. Így érti, amit mi mondunk, állítunk, vagy nyilvánosságra hozunk. Bizonyára értelmezni is tudja, iskolázottságát régebbi irodalmi estjeiből megtapasztalhattuk. Nem is tartjuk Önt korlátoltnak, némely képviselővel ellentétben. Akkor hol a probléma?

Ön Vác Város Polgármestere, mi nem tartjuk valószínűnek, hogy polgármesteri esküjében elhangzott volna olyan fogadalom, hogy pártolja a korrupciót, védi a város vagyonát dézsmáló intézményvezetőket, és falaz az elkövetőknek. Ez az utolsó alkalom, hogy szerkesztőségünk azt írja le, hisszük, hogy ez nem is így van! De az Ön magatartása véleményünk szerint súlyos etikai kétségeket vet fel, amit elég nehéz lenne elfogadni, és ezt nem is tudjuk megtenni.

Önnek köszönhető, hogy az uszodai Mohóviziló az első jelzések után még több, mint fél éven át tudta üzelmeit folytatni, és fenyegetni az uszoda dolgozóit ahelyett, hogy a konkrét tények alapján azonnal felfüggeszti, és tisztességgel (nem pedig „szúrópróbaszerűen” saját megfogalmazásuk szerint, amiből még lesznek problémáik) lefolytatják a vizsgálatot.

Városi híresztelésekből most úgy tudjuk, hogy az uszodavezető egy múlt heti, őt egyértelműen elmarasztaló döntésük után, azon a napon hirtelen „hosszú” betegállományba vonult (ugye betegállományban lévőket egy jó darabig nem lehet elbocsájtani, így jó pár hónapig még kaphatja a fizetését), Ön szerint ez a cselekedete kivizsgálás nélkül marad? A választ tudja.

A rossz döntéseknek egyedül Ön fogja kárát látni, mint a város első számú vezetője! És most odaáll Ferjancsics mellé, fel sem szólítja, hogy tisztázza magát (persze ez lehetetlen küldetés lenne), és teljesen elfogadja ezt a helyzetet? Visszaél a választók bizalmával azzal, hogy lapít? Reggelente, ha találkozik a Pénzhiénával, kezet fognak, mintha mi sem történt volna?

Polgármester Asszony, ha ez így van, utána azonnal számolja meg az ujjait. Tudja, madarat tolláról, embert barátjáról, és ez a barátság minél tovább tart, annál több kárt okoz. Még az is lehet, az Ön bukásához vezet.

Szerkesztőségünk hiszi, hogy az Összefogás frakcióban is vannak valóban értékes, a városért tenni akaró emberek, legalább nekik ne kelljen tovább szagolniuk a Pénzhiéna mindent átható bűzét! De ha Ön, vagy az Összefogás képviselői ezt máshogy gondolják, felőlünk vegyenek mély lélegzeteket nyugodtan, lassan ez a szag az önök bőrébe is lemoshatatlanul beleivódik.

Többé már nem szólítjuk meg azért, hogy kérjük elhatárolódását Ferjancsics Lászlótól. Ha nem teszi meg, közösséget vállal vele. Még nem kerestük meg alteregóját a Pénzhiéna, Krajcárkeselyű és Mohóviziló mellé, szeretnénk is ebből kihagyni. Eddig Önt korrupcióval még nem vádolták meg, de ha ezt a helyzetet konzerválja, az bizony okkal történik, kérdéseket vet fel, aminek utána kell járnunk.

Ön dönt.

És még egy nagyon lényeges dolog, ami higgye el, az Önt sokat kritizáló sajtó egységes véleménye is: ne kockáztassa egészségét a városháza bűnözői miatt, szakadjon el tőlük! Tudjuk, hogy sok negatív hatás éri ezeknek az élősködőknek köszönhetően, nem érnek ennyit. Ők biztos nem stresszelnek Ön miatt, sőt alig várják, hogy átvegyék a szerepét. Akkor szabad az út a közpénz felé! Hallottunk gyengélkedéseiről, őszintén jobbulást kívánunk Önnek!

Higgye el, lépnie kell, mert katasztrofális mélységekbe fog süllyedni városunk közélete.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia