Kire érdemes szavazni? Mindent megmutatunk!

valasztas2024 2024 Őnkormányzati választás Vác

 

Választási útmutató

Kire miért szavazzunk és kire miért ne!

 

Szerkesztőségünk ezzel a rövid elemzéssel megpróbál segíteni azoknak, akik esetleg még nem döntötték el, hogy vasárnap kire is szavazzanak.

hajasattila

 

Első csoportban vannak a függetlenek, mint a Hájas Attila. Ő lenne a prototípusa egy képviselőnek, aki őszintén akar tenni, cselekedni és nem önmagáért, hanem másokért. Az eddig tapasztalt őszinteség, korrektség bizalmat érdemel. Sajnálatos, hogy egymaga van, mert így nehéz a hiénák tömegével szembe szállnia. Győzelme esetén kívánom, maradjon meg ilyen embernek és ne adja el a tisztességét.

Vannak a függetlenektől is függetlenebbek, mint a Csontos Csaba, aki nem kockáztatott, hanem inkább az elején megragadta a kínálkozó lehetőséget, átváltva némi aprópénzre a jelöltségi pozícióját és visszalépett. Ez valakiknek sokat ért, hiszen ezzel az árulásával megszűntette egy csapat listás lehetőségét. A bosszú íze lehetett a hab a tortán, hiszen ezeket az embereket korábban megpróbálta bezsarolni, de ez nem sikerült neki sem, ami nyilván kívánatosabbá tette számára az alkut. (iCsabáról nem is rakunk képet a gyengébb idegzetűek és a fiatalkorúak miatt)

 

gasparerikaOtt van ennek az ellenpéldája, a dr. Gáspár (Szentiványi) Erika, aki viszont nem tűnik sem megvásárolhatónak, sem megfélemlíthetőnek. Ő egy két lábon járó veszély forrás azokra nézve, akik közpénzből lopnak, mert ha meg van nála az akarat, akkor meg van mögötte az a tapasztalat, szakmai és a jogi tudása is ahhoz, hogy bárkinek felborítsa az asztalát. Nehéz ennyire egyedül csatát vívni, főleg, ha valaki nem kíván részt venni a korrupciós osztozkodásban, mert ó-divatú és még hisz a becsület és tisztesség szavak jelentésében.

 

 

 

 

Utánuk egy másik csoportban jönnek a családi vállalkozások és kisebb pártok, civil szervezetek csapata.

ifjcsereklyekaroly
Nekünk mind háromból jutott. A Csereklye „family” családi vállalkozás ismét startol egy listás helyért a VVVSE. színeiben, amit az apja helyére léptetett ifj. dr. Csereklye Károly Zoltán tölthet majd be siker estén. Ő róla csak jót lehet mondani, klasszikus értékrendet képviselő, egyenes jellem. Vele nyerne a város, sok sikert kívánunk számára.


Aztán a Mi Hazánk Mozgalom és a Váci Szívvel Civil Szerveződés, mindketten szép reményekkel indultak, de mindketten ugyan abba a hibába estek. Befogadtak és bizalmat adtak egy-egy "másik" Csereklyének, akik „munkássága” elég mély gödörbe taszította őket. Végül, az utolsó pillanatokban sikerült rendezniük, foltozniuk a romokat, de valószínű, hogy ez kicsit visszavetett az esélyeiken. Különösen a Mi Hazánk esetében sajnálatos ez, mivel ebben a globalizálódó világban nagyon nagy szükség van arra a hangra, értékrendre, amit egyedüliként képviselnek. Magán emberként őszintén kívánom, hogy minél jobb eredményt érjenek el a mostani választásokon.

A Váci Szívvel csapatát - akik Dodek Norberttel együtt indulnak - külön említem, mert egy nem várt esemény őket, minden viharvertségük ellenére harmadikként, - győzelmi esélyekkel - a két nagy közé emelte. 
petotolvaj1A FIDESZ/KDNP a 2010-2019 közötti hatalmas semmit tevésének és még nagyobb mérvű lopásainak köszönhetően, csúnyán megbukott. /A képre kattintva megtekinhető a SENKIK VAGYTOK HELY Videó/(Úgy tűnik, most is az országos kampány oldal vizére játszanak, mert egyéni körzetekben nem nagyon tudtak hiteles embert kiállítani. (Vagy lehet, hiteles ember nem vállalta a szavazó gép/báb szerepet.) Ugyan lett volna Vásárhelyi személyében jó jelöltjük, de bár sokan támogatták indulását, valamiért mégis inkább visszalépett.
Őket mi motiválhatja? Valószínű, hogy a korábbiaktól eltérően, amikor azt hirdetik, hogy „…nekünk Vác az első…”, akkor ők nem a kassza kulcsra gondolva teszik ezt, mint az elődök a Pető/Fördős éra alatt. Nem azért, mert az újak megvetnék a pénzt, hanem mert a Váciénál jóval nagyobb kasszához van hozzáférésük. Lásd Magyar Narancs tényfeltáró cikkét. Az akkor alakult Szabó Csabika alapítvány, talán még be sem volt jegyezve, de máris kapott 200 millió forintot Rétvári Bencétől. Persze ez nem jelenti azt, hogy ha lehetőségük lesz, akkor az elődikkhez hasonlóan, egy-két millióért már nem fognak lehajolni, de az biztos, számukra nem ez a fő hajtó erő.
Akkor mi? Köztudott, hogy a kormány által támogatott Gödi Samsung gyár Vác felé szeretne és tudna terjeszkedni. Nekik ezért „…Vác az első…” Szóval, aki úgy szeretne egy akkumulátor gyárban dolgozni, hogy a házából kilépve, egy rövid gyalogos sétával már bent is legyen a munkahelyén, vagy indiai, filippino vendégmunkásoknak szeretne jó pénzért szállást kiadni, az feltétlenül rájuk szavazzon. Viszont, ha valakinek fontos, hogy ha már „osztrák kis város” nem is lettünk, de legalább normális polgári életet élhessünk, akkor ezt semmiképpen se tegye, mert ha jön a FIDESZ, akkor Vác hamarosan egy távol keleti cégcsoport összeszerelő üzemévé alakul. 

Másik „fő esélyes”, a 2019-ben hamisított okiratok felhasználásával, magukat választási csalással pozícióba juttatott „Matkovich” brigád. Na, egy-két kivételtől eltekintve, ők a megélhetési politikusnak nevezett rablóbanda minta képei. Olyanok, mint a gyerekeket elcsalogató cukros bácsik, annyira tudják etetni az embereket a különböző és most bőséggel rendelkezésükre álló közmédián keresztül. Nagy részük fajtatípusa a báránybőrbe bújt farkasnak. Ők megelégednek a városi kassza lehetőségeivel, viszont abból igyekeznek minél nagyobb kanállal meríteni.
Számukra komoly tétje van ennek a választásnak. Nem csak a könnyen jövő lovettát veszthetik el, (ez akár havi pár millió is lehet) hanem egy olyan változás esetén, komoly számonkéréssel és elszámoltatással is szembe kell nézniük. ( link:120ezer kilómétert csaltak el vagy másik link 51 számla)
Számukra ez a legnagyobb a tét. Oly annyira nagy, hogy most már, vagy 3-4 hete a vasárnapi szavazásig még hajlandóak lettek arra is, hogy együtt is fotózkodjanak, egymásra mosolyogva pózoljanak. Mert tudják, egységben az erő. Aztán majd a választások után, úgyis tovább vívják majd egymás között a ki-kivel van, ki-kit tud kiszorítani csatát.
Nekik új kampány fogásként javaslom, hogy a kis biciklik mellé kérjenek bölcsődei locsoló kannákat is és egymás mellett állva, látványosan locsolják meg pl. a főtér egyik virágát. Ez főleg Matkovicnak állna jól, - ...mert aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet...- És kell, hogy az emberek tudják, hogy Matkovich nem rossz ember, különben miből jönnének erre rá. Ez egyébként sokkal egyedibb is lenne, mint a FIDESZ-es padfestés. Igaz, az férfiasabb, de ez itt, a Matkovich csapatban sem jelentene mindenkinek gondot. Mármint, hogy nem látják benne a férfit még ha esetleg állva is pisilne.

dodek1

És most eljutottunk a hirtelen győzelemre esélyessé vált, RTL győztes Johnny Gazda, Dodek Norberthez, akit függetlenként a Váci Szívvel csapata mellett a Nép Pártján is támogatásáról biztosított. Ezért is állíthattak Csereklye Károly árulása után, a Nép Pártja színeiben listát.
Eddig meg is volnánk, de itt jött a nagy buuummm.

Folytatás egy óra múlva!

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia