LOPTAK-CSALTAK-HAZUDTAK! 100 milliókon osztoztak!

vaciszivvelneppartjan Freysinger nyomában. 2. rész.

 

Freysinger nyomában. 2. rész.

vaciszivvelneppartjan

dodek1

A Váci Szívvel Csapata sorozatot indított „Freysinger” nyomában címmel, a korrupció leleplezése és felszámolása céljából.
Ennek érdekében több, eddig már megismert korrupciós ügyet nyilvánoságra fogunk hozni.
Fontos, hogy a közvélemény ne csak tisztán lásson, de zavarja is el a tolvajokat.

Az uszodai sátortető
avagy kik osztoztak a százmilliókon?

A FIDESZ és a Matkovich féle összefogás közös akciója. Így lehet 200 milliót keresni.

Tényfeltáró sorozatunkat végig olvasók előtt egyértelmű lesz: Nincs jobb és bal oldal.
Csak egy szerepeket egymás között leosztó, cinkos, egymást védő tolvaj banda.
Testületi többség és ellenzék, együtt és egyformán lopnak.

Egy uszodai sátortető története, avagy hogyan lopjunk százmilliókat a városi kasszából.

Szereplők: Pető Tibor Fidesz, Zábó Edina, dr. Tar György, Kis Zsolt, Matkovich Ilona és a többiek.

Egy ügyes csavar, ami a városnak 180 mFt-ba került. Mi történt? :
2013-ban döntés született arról, hogy a váci uszodában épüljön egy új sátortető, hogy a téli időszakban is használható legyen a kinti medence.

Erre kaptak egy nagy Tao-s támogatást és egy nettó 45 m Ft-os ajánlatot a Fürdő Építő Konzorciumtól. Ezt egy mély fiókba rejtették, de onnan véletlenül beleesett egy váci lakos postaládájába, jó sok más okirattal együtt. Így hát meg van.

Ezt követően részben a város által fizetett uszodai és váci városi dolgozók, munkaidőben, a másért kapott fizetésük terhére megépítették a sátortetőt.
Közben, ha már lúd, legyen kövér, a „kis” szarkák (Pető, Zábó, dr. Tar György) ellopták a Merkantil banktól bérelt sátor bejárati alagútját és a gázkazán égőfejét is. Persze ez még nem pénz, de a kapott bizalommal visszaélő „barátaink” ezeket, mint új beszerzést, le fiktív számlázták a beruházás terhére. (Ennek részleteiről több írás is megjelent 2014-ben)

Persze a formára adni kell, úgyhogy a kiírt pályázathoz, saját maguk számára legyártottak 3 db ajánlatot is, ahol a kivitelezésre nettó 87 millió Ft-ért jelentkezett a győztes - saját maguk.
Itt sem volt gond egy fiktívszámla beszerzése és a kifizetés sem késett, hiszen minden ők voltak. A megrendelő, a pénztáros, az ellenőr, az FB tagok, (pl. külön fizetésért Mokánszky Zoltán) stb. Csak a pénzt ténylegesen kifizető károsultak voltak a város lakói. De legalább közben, Zábó Edina a duplájára emelte a gyerekek és a sportolók az uszodai bérletének árát.

Miután így, direkt Tao-s és indirekt városi pénzből megépült (1 Ft. saját pénz nélkül) a sátortető, azt bérbe adták 180 millió Ft-ért 10 évre a városnak. Na ezt fizettük/fizetjük mi, az itt élő emberek, a duplájára emelt úszóbérlet mellett.
Ezeket hívják képviselőnek, ilyen embereket ültetnek a pártok a nyakunkba. De biztos, hogy még mindig erre kell szavazni?

Mindezt a csalás sorozatot, ellenvetés és kérdés nélkül megszavazták a FIDESZ-es képviselők (pl. Mokánszky Zoltán) mellett az akkor állítólag ellenzékben lévő azon képviselők is, akik most azt hirdetik magukról, hogy mi „összefogtunk Vácért”, szavazzatok ránk. Persze tudjuk, igazából nem Vácért, hanem összefogtak Vác pénzének lenyúlásáért.

Nagyon jó a mostani Matkovich duma, hogy „sok rosszat hallottunka város helyzetéről, de a valóság, amivel pozícióba kerülésünk után szembesültünk, még ezt is messze felül múlta”. Érdekes, hiszen előtte 5-9 évig ők voltak a Pénzügyi Bizottság elnöke, és GB tagok is voltak, mint Kászonyi Károly, Kiss Zsolt, Matkovich Ilona, Ferjancsics László is. Így jogos a kérdés: akkor mit is csináltak előtte sok-sok éven keresztül, közpénzből fizetett képviselőként? Tudjuk. Loptak.

A dolognak sajnos NEM érdekessége, hogy miután „Az összefogás Vácért”, állítólagos ellenzéki csapat nyert, a Váci Szívvel tagjai kezdeményezték ennek a szerződésnek a felül vizsgálatát és a fiktív számlákra épülő kifizetések leállítását, de ezt a Matkovich vezette és a városi közpénzből 3 db alpolgármestert is fizető „összefogás” nem kívánta bolygatni. Vajon miért érezték úgy, hogy ezt jó lesz a szőnyeg alatt tartani?
Vajon miért nem tartották fontosnak, a „tisztakezű városirányítás” hazug ígéretével kampányoló Matkovichék, hogy leleplezzék ezt az állítólag ősellenség, a FIDESZ-es városvezetés csalás és sikkasztás sorozatát? Miért nem fontos nekik ezt leleplezni, megszüntetni, számon kérni?

Vajon ehhez a cinkos hallgatáshoz, együttműködéshez elég volt annyi, hogy a Kiss Zsolt, MSZP-s, ellenzéki képviselőként is hordhatott fiktív számlákat az uszodába, amit Zábó Edina a városi pénzből ki is fizetett neki? 

Vagy igazak a hírek - és nagyon valószínű, hogy igazak - ment egy visszaosztás, különböző pénzek, kedvezmények, pozíciók, büfék formájában? Mert hát azt is tudjuk, hogy a jobbikosok, legnagyobb 20 % feletti pártként, esélyes kihívóként, mégis miért nem indítottak Fördőssel szemben saját polgármestert. Ugye egyértelmű, hogy az a Romániából Csörögbe települt Kászonyi Károly, aki még azt sem tudta, hogy Vácnál milyen irányba folyik a Duna, nem szakmai tudása révén volt 9 éven keresztül a Pénzügyi Bizottság elnöke és GB tag. Természetesen jó pénzért.

Az is önmagáért beszél, hogy a nagy „összefogás” tagjai soha, sem ellenzékiként, sem most, a 2/3-os többségükkel élve, nem tettek semmilyen intézkedést ez, vagy más, a FIDESZ-es városvezetés által elkövetett gazdasági visszaélések kivizsgálására. Sőt, a Váci Szívvel csapatának minden ilyen kezdeményezését elfojtották, ellehetetlenítették.

 

Szóval ezek ugyanazok. Ez nem két csapat, hanem egy a lopni akarásban és ehhez a választásokon csak eljátsszák, hogy majd én……
Tehát ha valaki valós változást szeretne ebben a városban, az ne szavazzon se a FIDESZ-re, se a Matkovichékra, mert ez a kettő egyformán tolvaj és cinkos banda, akik egymást fedezve lopnak.

Előző rész: 1. rész

vaciszivvelneppartjan

dodek1

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia