Megkerestük Márki-Zay Pétert!

marki02 Az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltjét

 

 

2022. márc. 16.-i látogatása során szerkesztőségünk is megkereste az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltjét.

marki03

Arra voltunk/lettünk volna kíváncsiak, hogy az általa képviselt értékrendek, pl. a korrupcióellenesség, a demokrácia újraépítése, tisztességes politizálás, stb. csak egy kampánystratégiához tartozó, szavazatszerző, mosolyogva előadott reklámszöveg, amivel a FIDESZ-es lopásokkal szembeni egyre nagyobb közelégedetlenséget kívánják meglovagolni, vagy valóságosan célja is ezek megvalósítása? Megteszi-e, hogy a képviselői lopásokat a saját táborán belül is számon kéri, vagy ott már ez tolerálva lesz?
Mivel mi itt Vácon tudjuk, hogy a neve alatt szerveződött helyi „összefogás” (sajnos) ezen meghirdetett értékrendekkel teljesen ellentétesen él és „vezeti” a várost, szerettük volna megismerni a véleményét arról, hogy hatalomra kerülése esetén, valóban küzdeni fog-e a korrupció minden válfaja ellen? Teszi-e majd mindezt személyválogatás nélkül, ahogyan ez egy Bibliát olvasó, magát hívőnek nevező embertől elvárható lenne?

Hitvallása lesz-e ez akkor is, ha ezt pont az őt támogatók követik el, vagy, ha saját csapattagok követik el a disznóságokat, akkor régi jó FIDESZ-es szokás szerint erre nem lesz elmarasztaló reakció?
A kérdésünk ilyen módon egyszerű volt: mi a fontosabb, a tisztesség vagy a lojalitás, ill. akkor is leváltandó bűnöző-e egy csaló képviselő, ha őt támogatja, vagy a korrupció olyan bűn, amit mindig csak az ellenfél emberei tudnak elkövetni?
Annak érdekében, hogy ezt megtudjuk, és minden félreértés lehetőségét kizárjuk, írásban adtuk át kérdéseinket, aminek, amint ez a mellékelt képen látható, nem mindenki örült, hiszen a rendezvény első ellenséges bekiabálása is ekkor történt, jelezve MZP felé, hogy ne álljon szóba munkatársunkkal. MZP kapcsolatfelvételeit, más helyzetben, mással szemben és hát kicsit drasztikusabb módon, a jobbikos Kászonyi próbálta is megakadályozni:

A videó a képre kattintva indul el.

szarhazikaszonyi

szarhazikaszonyi.jpg


marki01

El kell ismernünk, hogy ennek ellenére MZP átvette a kérdéseinket, majd később fel is hívta munkatársunkat (dicséretére legyen mondva, nem egy rejtett számról) azon okból, hogy sajnálatát fejezze ki azért, mert a leterheltsége miatt, kérésünk ellenére, de nem fog tudni a feltett kérdésekre írásban válaszolni, egyúttal bátorított arra, hogy az általunk feltárt ügyekben tegyük meg a hatóságok felé a szükséges lépéseket.
Alábbiakban az átadott kérdés csomag olvasható:

Tc.

Márki-Zay Péter Úr,
az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje részére

Tisztelt Miniszterelnök-jelölt Úr!

Az ország lakosságának, ha a jelen politikai erőviszonyok miatt csak korlátozottan is, de lehetősége van arra, hogy megismerje az Ön országos helyzetről kialakult álláspontját, terveit, célkitűzéseit, ill. ismerté váltak a nemzetközi kapcsolatok terén képviselt véleményei is.
Ezért a Vácivilág.hu, helyi hírportálként, helyi témákra vonatkozóan szeretné az Ön, sajtóban eddig megjelent álláspontjára is támaszkodva, néhány kérdés feltevésén keresztül megismerni és az olvasóinkkal is megismertetni személyes véleményét több, olyan helyi politikai probléma kapcsán, amelyek 2 éve borzolják az itt lakók kedélyeit.
Kérem, legyen szíves a kérdéseinkre, az Önnek tetsző terjedelemben, de írásban választ adni, hogy azt teljes egészében közölni tudjuk, olvasóink érdeklődésének eleget téve. Kérdéseinket röviden meg is indokoljuk.
Ön biztos tudja, hogy a 2019-es önkormányzati választást, 2/3-os többséggel, a jelenleg Önt támogató „ellenzéki összefogás”-nak nevezett formáció nyerte meg.
Ezen győzelmükre, eddigi kétéves munkájukra, valamint személyi összetételükre vonatkozóan azonban folyamatosan, több tucat kényes kérdés is rendszeresen felmerül, immár az országos sajtót is megjárva, amely kérdésekben megfogalmazott állítások tényszerűségét, azok egyértelműsége és bizonyítottsága, ill. bizonyíthatósága miatt, a mai napig senki, egyetlen érintett sem, soha, meg sem próbálta még csak megkérdőjelezni sem!
Természetesen érthető, hogy most, 3 héttel az országos választások előtt nem lehet feladata, sem célja a váci ügyek rendbe rakása, ill. helyi kérdésekre való válaszadása, még akkor sem, ha most az Ön neve és személye szorosan össze is fonódott az övékkel. És természetesen valószínű, hogy ezekről a tisztességükben, törvényességükben megkérdőjelezhető ügyekről kellő információval nem is bír, amiért is nem zúdítottuk most Önre szóban ezeket a kérdéseket, de reméljük, mihamarabb lesz lehetősége a válaszadásra.

Kérdéseink:
1. Olvasóink szeretnék tudni, hogy győzelme esetén általában, és a konkrét váci esetekben is, szükségesnek látja-e, hogy egyrészt erkölcsi alapon, a tisztesség és az igazság keresése jegyében végezzen/végeztessen a saját, Önt támogató csapaton belül is a kifogásolt témákban feltáró vizsgálatot. Másrészt, képes-e arra, hogy ha egy ilyen vizsgálat végeredményeként, ha az elhangzott állítások valóság tartalma beigazolódik, akkor akár esetleges személycserével, az érintettek lemondásra való felszólítása mellett is kész lenne-e lépni?
2. Tudna-e, lépni, cselekedni a saját csapatán belüli korrupció és más egyéb bűncselekmények esetén, vagy az egység érdekében olyan béklyókat, szerződéses kötelmeket kellett magára vennie, amely miatt pl. a korrupció, a választási csalás, a pedofília, a kiskorúak megerőszakolása csak is a FIDESZ-en belül elkövethető bűncselekményekké váltak?

És hogy ne általánosságban beszéljünk, néhány konkrét kérdés:

- Mit tenne, ha kiderülne, hogy az Önt támogató, és az Ön által támogatott országgyűlési képviselőjelölt (aki győzelme esetén a parlamentbe is bekerülne) és a mögötte álló „ellenzéki összefogás” nevű csapat, több, hamisított okirat felhasználásával, választási csalást elkövetve került pozícióba? Felszólítaná-e lemondásra őket, vagy, ha haszna van belőle, mert kell a szavaztuk, támogatásuk, akkor a szőnyeg alá söpörné ezt, jó fideszes szokás szerint?
- Ön meghirdette a korrupció elleni harcát. Mit tenne, ha kiderülne, hogy az Önt támogatók, ill. az Ön által támogatottak, a korábbi években, a mostani fideszes politikusokhoz hasonlóan, a maguk lehetőségének nagyságrendje szerint, de benne voltak a korrupcióban, akiket, mint fideszes „téglák”-at, így fizettek ki? Egyáltalán, támogatná-e ezek kiderülését, vagy győzelme esetén ez már nem lenne lényeges kérdés, mert a hatalom birtoklása, illetve annak megtartásához szükséges támogatás minden erkölcsi, törvényességi kérdést felül ír?
- Mit tenne, ha kiderülne, hogy a jelenleg Önt támogató csapat és az Ön által támogatott jelölt, törvénytelenül, közadatkérés, ill. jogszerű képviselői kérdés formájában beadott kérdésekre nem hajlandó válaszolni, okiratokat kiadni, ezzel elfedezve az előző garnitúra tudott sikkasztásait, csalásait, mert vélelmezhetően GB tagokként, Pénzügyi Biz. elnökeként abban közreműködtek, pl. maguk is fiktív számlákat vittek városi cégbe kifizetésre?
- Mit tenne, ha szembesülne azzal, hogy győzelemre segítő „politikus” társai között olyanok vannak komoly pozícióban (megyei és helyi önkormányzati képviselők, helyi pártelnök), akik nyíltan antiszemiták, fajgyűlölők, éveken keresztül megjelenő újságjukban pedig 12 éves kislányok megerőszakolásáról, megöléséről, és holttestük újbóli meggyalázásáról fantáziálnak, legkedvesebb hobbijuknak pedig az öregek fejének lerugdosását tartják? Fellépne-e velük szemben, eltávolítva őket a közéletből, vagy mivel „csapattársak”, ezért a fideszes példát követve, fejét elfordítva úgy tenne, mintha mi sem történt volna?

Írásos válaszát várva, és előre is megköszönve, tisztelettel:

Nagy Péter
Vácivilág.hu

marki02

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia