Március 15.-i megemlékezés

marc15sajto1 Egyetlen szabad sajtó volt jelen

 

 

 

 

A hagyományok szerint, ebben az évben is a Landerer Lajos emléktáblánál emlékezhettünk meg az 1848. márc. 15.-i első szabad magyar „sajtótermékről”, a 12 pont és Petőfi Sándor „Nemzeti Dal” című versének kinyomtatásáról. Az akkori esemény azóta a sajtószabadság szimbólumává vált, évfordulója pedig a sajtószabadságra való megemlékezés napja lett.

Ezen alkalomból városunk egyetlen, valóban szabad „sajtóját”, a Vácivilág.hu-t munkatársaink közül dr. Bóth János, Csereklye Károly és Nagy Péter urak képviselték.

marc15sajto3
Talán, ahogy szimbolikus jelentősége van ennek a megemlékezésnek, ugyanúgy szimbolikus lehet az is, hogy a város „hírforrásainak” nagy többsége nem tartotta fontosnak a szólás-, és sajtószabadság, mint az egyik legfontosabb emberi alapjogokról való megemlékezést!
A Vácivilág.hu, mint az egyetlen, pártoktól, érdek- és lobbicsoportoktól valóban független és szabad tényközlő hírportál, eddig is fontosnak tartotta és a jövőben is fontosnak tartja az emberek, és a lakosság folyamatos és tényszerű tájékoztatását.
Szerkesztőségünk alig két éve kezdte meg munkáját, és ez alatt egyformán próbálta feltárni, személyek válogatása nélkül, úgy a helyi FIDESZ/KDNP-s sikkasztásokat, lopásokat, mint a Matkovich-féle brigád hatalmi visszaéléseit, törvénytelen vezetői gyakorlatát, választási csalásait, lopásait.
Szerkesztőségünk büszke arra, hogy a mai napig, az általa leközölt tények vonatkozásában soha, sehol, senki egyetlen helyreigazítást sem kért, ami egyértelműen igazolja a cikkeinkben, írásainkban elmondottak valóságtartalmának pontosságát.
Ugyan egyes írások (pl. Bestiárium sorozat) stílusát némelyek megkifogásolták, de közben ugyanezt más média munkatársai, egy eddig nem látott „új műfajteremtőként”, irigykedve kísérik figyelemmel!
Ezen, kisé gunyorosnak nevezhető műfaj mellett, komoly, mélyre szántó írásaink is megjelentek, pl. a legutóbbi sorozatunk, a „Kire szavazzunk”, amelyet olvasóink „egyetemi székfoglalónak is beillőként” értékeltek.
Örülünk annak is, hogy a megjelent írások láthatóan hatnak az emberekre, hiszen pl. az egyik leközölt olvasói levél óta, a választási csalással polgármesterré lett Matkovich Ilona öltözködésében, egy jól látható pozitív változás állt be, és mintha legalább az öltözködése terén elkezdett volna az okirathamisítással szerzett hivatalához méltóan viselkedni.
A havi 20 000-es látogatottságunk mellett az sem elhanyagolható, hogy hírportálunk írásaiból már többet is átvettek, ill. idéztek országos lapok is. Cikk IDE kattintva olvasható.
Szerkesztőségünk a jövőben is a korrekt, pártok érdeleitől független tájékoztatást kíván adni a T. Olvasóinknak annak érdekében, hogy legyen Vácott egy valóban, korrekt, hiteles, a visszaéléseket személyválogatás nélkül leleplező, tisztesség elvein működő, értékrendeket képviselő újság.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia