Választás? Hogyan, kire és miért szavazzunk.

jezus1 Egy kis Bibliai útmutató.

 

 

 

 

Ismét eljött egy választási időszak, amikor is ránk, választópolgárokra hárul annak a felelőssége, hogy kinek is adunk bizalmat, felhatalmazást az életünk befolyásolására, irányítására, érdekeink képviseletére.

jezus2

Ezen kérdéskör megválaszolása érdekében egy olyan sorozatot indítunk, amelyben sokszor figyelmen kívül hagyott Bibliai igazságok alapján keressük, a kire és a miért pont rá/rájuk kérdésekre a választ. Reméljük, hogy ezen téma nem szokványos megközelítése sokaknak választ fog tudni adni olyan kérdésekre, hogy mi, miért történik/történt úgy és mit lehetne, mit kellene másképpen csinálni, hogy a dolgok jobbra forduljanak?
Természetesen ez a sorozat nem tudhat minden kérdésre teljeskörűen választ adni, legfőképpen arra nem (és ez nem is célunk), hogy név szerint kire is szavazzunk. A célunk csak annyi, hogy új szempontból, eddig esetleg nem ismert nézőpontból is megközelítve a kérdést, olyan új gondolatokat ébresszünk az olvasókban, amelyek elősegíthetik ennek a felelősség teljes döntésnek a meghozatalát.
Sajnos a legtöbben úgy adják le a szavazatukat, vagy éppen el sem mennek szavazni, (ami szintén a választáshoz való viszonyulás egy formája és senkit sem ment fel a felelősség alól), hogy nincsenek tisztában az általuk behúzott „X” sem jelenbéli, sem annak hosszútávú jelentőségével, súlyával, következményeivel, hanem mint egy foci meccs nézői, azt gondolják, hogy itt is csak az a lényeg, hogy kinek szurkolok, ill. hogy drukkoljak valakinek.
Tapasztalok alapján, az emberek egy része valamilyen érzelmi, vagy manipulációs technika hatására dönt, a tények és a jelöltek hátterének, múltjának megvizsgálása, ismerete nélkül.
Jelen sorozatunk célja, hogy az emberiséget megalkotó Teremtőtől, egy sikeres és győztes földi élet eléréséhez adott Isteni kijelentés, útmutatás, a BIBLIA alapján kezdjük el megnézni, hogy mi is a célja, a feladata az emberei közöségeket irányító vezetésnek, mik egy vezetővel szembeni Isteni és ezért jogos emberi elvárások, követelmények. A helyes döntéshozatalt szeretnénk elősegíteni azzal, hogy olyan kérdésekre, hogy pl. mi a helyes viszonyulás a hatalomhoz, milyen szempontok alapján válasszunk a jelöltek közül, vagy ki, kinek és miért tartozik számadással, felelőséggel, választ kapjunk.
Az idézett Bibliai részeket erre a kérdéskörre (világban lévő politikai vezető választás és vezetés) leszűkítve, azok szellemi vonatkozását és mélyebb értelmét nem elemezve, csak mint egy, a megértés elősegítségére felmutatott pillanatképet hívjuk segítségül.

Sorozatunkban megpróbáltuk az egyes részeket a feltehető kérdések alapján csoportosítani, ill. meghatározni. Ezek a következők:

- 1, rész   A vezetés két alapvető feladata

- 2, rész    Kik, milyen jellemű, milyen múltú emberek legyenek a vezetők? A választás szempontjai. A vezetővel, vezetéssel                      szembeni legalapvetőbb, jogos elvárások.

- 3, rész    A vezetők bérezése, jutalmazása. Felelősség vállalás, vagy számonkérés? Lesz-e külön ítélete a vezetőknek?

- 4, rész    A kétféle vezetői típus: a megőrző, gondozó és a megszerző. A vezetők egymáshoz való viszonya.

- 5, rész    A hatalom építés technikái

- 6, rész    A két király. Egy rossz vezető és egy jó vezető példája, avagy mit tanulhatunk tőlük?
                  6/a, Saul király, avagy mit ne csináljon, milyen ne legyen egy vezető
                  6/b, Dávid király, avagy egy Istentől adatott vezető. A követendő példa.
- 7, rész   és amit az életről és az élet forrásáról minden embernek és főleg minden vezetőnek tudnia kellene

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia