6 milliós kerítés-avagy a Tolvajbanda újra akcióban

kerites1 Mi volt ilyen drága? A beton vagy inkább a vas?

 

 

 

kerites1

 

Nyílt levél a váci fórumokon véleményt nyilvánítókhoz, és Matkovich Ilonához.

 

Tisztelt Kommentelők!


Az utóbbi időben tapasztaltam, hogy Matkovich, talán érthető félelmei miatt úgy állíthatta be a facebookját, hogy én, és a hozzám hasonló kérdéseket feltevő emberek, a hozzászólásait nem láthatják. Valamiért viszont mindig akadnak valakik, aki ezeket tovább küldik nekem. Most, eleget téve egy kérésnek, ezen Matkovich féle letiltás, elbújás ellenére szeretnék egy kommenttel én is, a nyilvánosság előtt, ehhez a „6 mFt-os kerítés” témához hozzászólni.

kerites3

Kedves Ilona,

Elolvasva a kommentekhez hozzászóló írásodat, először is szeretnék gratulálni neked. Kevesen tudnak hivatalos formában, de a lényeget megkerülve, a semmiről ilyen szépen beszélni. El kell ismerni, a szavak embere vagy. Sajnos a munkáé már nem, de ez más kérdés.
Én viszont azt, mármint a lényeget nem szeretném kerülgetni, tehát engedelmeddel a tárgyra térnék, mégpedig az általad megadott sorrendet megtartva.

1,     Kérdezem: ha az önkormányzat (vélelmezem ez alatt magadat és a választási csalásoddal pozícióba került társaidat érted) semmit, sehol nem tesz zsebre, akkor miért nem kapja meg Csereklye Károly úr, sokadszor beadott közadat kérése és képviselőként is beadott képviselői kérelmei ellenére sem, azokat az iratokat, amelyekből ellenőrizhető lenne, hogy valóban igazat mondasz-e, vagy hazudsz akkor, amikor olyan kijelentéseket teszel, hogy ti nem loptok a közpénzből. De azt elismerem: az én naivitásom, hogy még mindig feltételeztem, hogy egy olyan ember, aki választási csalással, az embereket becsapva csinált magából polgármestert, és mellé „csapatot” ezekből pedig „hivatalnokokat”, tiszteli annyira a törvényt, hogy azt megtartva cselekszik, és mondjuk kiadja egy törvényi előírásnak megfelelően a törvényesen kért közadatokat, okiratokat.
A kommentedben leírtakra válaszul szeretném, ha a következő kérdésekre válaszolnál, mégpedig te is nyílt levél formájában, hiszen ezek a válaszaid sokakat érdekelhetnek, mivel egy egész város pénzét érintő kérdésekről van szó, amely pénzek nem a tiétek, csak elszámolási kötelezettség mellett, a gondjaitokra lett bízva. Válaszodat természetesen a korrektség szabályai szerint, változtatás nélkül le fogjuk közölni, hogy mindenki láthassa azt.
Tehát, ha állításod szerint nem landol közpénz magán zsebekben és ilyen feltételezéseknek nincs valóság alapja, akkor kérlek, hogy most kivételesen a szokott bujkálásaid, ill. egyoldalú monológjaid és mellébeszéléseid helyett, az alábbi kérdésekre légy szíves, és válaszolj:
-    miért van az, hogy az elmúlt 2 évben beadott közadat kérések egy részére, a törvényben leírt határidők ellenére semmilyen, vagy csak óriási időcsúszással és akkor is csak részleges válasz érkezik?
-     miért nem kap Csereklye Károly képviselő úr, a képviselőként beadott kérdéseire sem választ, holott ezt is törvényi kötelem írja elő?

kerites2

Megjegyzés: 2011. évi CLXXXIX. törvény szerint a képviselő jogosult a városi vagyont kezelő cégek irataiba, könyvelésébe belenézni, arról másolatot kérni.

Ezek az általad ki nem adott/adatott iratok csupa olyan, sok milliós közpénz témákat érintő kérdésekről szólnak, amelyekkel az önkormányzati pénzmozgások törvényessége lenne ellenőrizhető. Mivel ezekre tőled (van amelyikre közel 2 éve, van amelyikre csak 1 éve várunk) válasz csak nem akar érkezni, ezért teljes joggal feltételezheti, vélelmezheti mindenki, hogy bizony ugyanolyan tolvajbanda vagytok, mint az elődeitek, akik jó esetben csak a semmiért veszik fel a fizetésüket, rosszabb esetben pedig a korábbi évek gyakorlatával megegyezően, azt még kicsit ki is egészítgetik. Na, nem a 3. alpolgármesteri, meg egyéb kamu állásokra gondolok, bár az is a lopás és a joggal való visszaélés kategória, ezt nyilván te is tudod.

2,    Szeretnélek megkérni, hogy ha már olyan szépen leírtad a „pályázati rendet”, akkor az általad említett munkákra, Kosdi úti körforgalom, a mostani kerítés építés, és ahogy írtad, hogy „így történik a többi beruházásnál is”, tehát a többire vonatkozóan is a műszaki dokumentációkat, pályázati kiírás okiratait, szerződéseket, teljesítési igazolásokat, stb. (természetesen „eredetivel megegyező” aláírás, bélyegző, másolati példányban) juttasd el hozzám, vagy Csereklye Károly úrhoz, mert szeretnénk megnézni, hogy valóban nem ragadt-e, vagy ha igen, akkor mennyi olyan pénz a kezeitekhez, aminek máshol lenne a helye.
Ezen iratok meg nem érkezése esetén (teljesen mindegy, hogy milyen indoklásnak nevezett körítés mellett) ugyanis alapos okkal vélelmezheti mindenki, hogy ennek oka az, hogy jócskán van titkolni valótok, ami a „közpénz” költéseiteket illeti.

3,      Kicsit vicces ez a műhiszti, ez a „mély érzelmű” felháborodás, hogy "Vácon a közpénz a közé és nem kerül magánzsebbe. Ha ennek ellenkezőjéről van valós információjuk, jelezzék felénk”.
Ez főleg azok után röhejes, hogy ez idáig több tucat esetben, egyértelműen elsikkasztott közpénzről írtunk neked, amikre mindig igyekeztél se nem válaszolni, sem érdemben intézkedni.
Ezekre csak néhány példa: Zábó Edina 112.000 Km-es, hamisított úti elszámolása, aminek egy része már a ti időtökben történt és amire vonatkozóan csak egy „szúrópróbaszerű” ellenőrzést tartottatok, ennek pont a tizedét megállapítva, bár mi, emlékeim szerint egy 9 oldalas táblázatban, mindent hajszál pontosan kidolgoztunk és átadtunk neked, csak le kellett volna ellenőrizni azokat.
Persze megértem, hogy az uszodai pénzekből is gazdálkodó, vagy inkább fiktív számlákkal garázdálkodó Kiss Zsoltnak ez kellemetlen volt/lett volna, hiszen a Zábó Edina, a neki (K. Zsoltnak) is juttatott törvénytelen kifizetések miatt tudhatta (őt is) mivel zsarolni. Ebből következik, hogy ezért, a Kiss Zsolttal együtt elkövetett közös okirat hamisításotok és választási csalásotok miatt, te pedig a Kiss Zsolt részéről vagy harapófogóba téve. Nyilván neked is védeni kellett a feneked, így a Kiss Zsoltot és a Zábó Edinát is.
Amennyiben ezt rosszul gondolom, akkor légyszíves magyarázd el, mégis miért nem igyekeztetek megfogni és számonkérni ezt a sok milliós sikkasztást, miközben itt azt írogatod, hogy „a közpénz a közé”. Akkor hogyan és mennyire is véded, véditek a közpénzt? És miért is higgye el bárki neked, hogy az nem a magán zsebekben landol? ( a laktanya bizniszről majd később, egy másik írásban).

Nagy Péter

kerites1

Foto: vaconline.hu

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia