Márki-Zay szerint Ferjancsicsnak és Kiss Zsoltnak távoznia kell!

bestiarium18 A két nullával szemben jó úton járunk!

 

 

Figyelemfelkeltő, korrekt nyilatkozatot tett Márki-Zay Péter a hétvégén a közélet megtisztításának érdekében. Az ellenzéki politikusok közül elsőnek jelentette ki, hogy ennek a megtisztulásnak az ellenzék köreiben kell kezdődnie! Egyetértünk.

Ebből is látszik, hogy a VáciVilág jó úton jár: ha közönséges köztörvényes bűncselekményekről (konkrétan képviselői korrupcióról) beszélünk, az elkövetőknek pártoldaltól függetlenül takarodniuk kell, a sajtó pedig ezek nyilvánosságra hozatalában nem köthet kompromisszumokat! Kivéve persze, a gyevi bírót, meg Ferjancsicsékat itt, Vácott, vagy mégsem? Van fény az alagút végén?

Számunkra különösen nagy örömet okoz, hogy Inotay kinyilatkoztatta, hogy a miniszterelnök-jelöltek között Márki-Zay Pétert támogatja. Ebből mindenki számára egyértelműen és kötelezően következik, hogy ő is egyetért a közélet megtisztításával! Végre!

Lássuk a tetteket, hiszen Vác különösen nagy lehetőségeket kínál a takarítani vágyók számára. Feltéve, ha Inotay most nem csak kokárdadíszként kívánja használni Márki-Zay nevét, mint ahogy hittan tanárként is hátat fordított az általa tanított bibliai igazságoknak, a szivárványos koalícióban munka, valós teljesítmény nélkül kapott, de jól megfizetett alpolgármesteri állásáért. De tegyük ezt most félre, a hit, és az, hogyan számol el a saját lelkiismeretével az ő dolga. A többit meg majd meglátjuk. Amit viszont a miniszterelnök-jelölt követelményként jelölt meg teljesen igaz, persze nem csak a szólamok szintjén.

De nézzük meg, mit is mondott a két közszereplő. A gondolataikat pontosan idézzük, nehogy az a vád érjen minket, hogy valótlant állítunk. Inotay Gergely Facebook oldalán 2021. október 2.-án a következő jelent meg:

"Nekem Pest megye 4-es számú választókerületének képviselőjelöltjeként az a fontos, hogy a Dunakanyar, az Ipolymente és a Galgamente térsége végre a helyi igényeknek megfelelően fejlődjön, az itteni adófizetők pénze pedig ne fideszes propagandistákhoz és a haverokhoz kerüljön. Ez csak egy kormányváltás esetén valósulhat meg, és az apró tényezőket figyelembe véve 2022-ben a lehető legnagyobb esélye a sikeres kormányváltásnak akkor van, ha Márki-Zay Péter vezeti majd miniszterelnök-jelöltként a közös ellenzéki listát. Szívesen dolgozok együtt a térség érdekében bárkivel, de én őt támogatom."

Egyetértünk, jó döntés. Márki-Zay Péter, általunk is nagyra becsült véleménye pedig a következő:

"Mintegy ezer szimpatizáns jelenlétében tartott kormányváltó gyűlést a budapesti Fővám téren Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere kiemelte, Magyarország 80 százaléka elutasítja a bármilyen színű korrupciót, az ellenzéki korrupciót is. Mindig is úgy gondolta, hogy először az ellenzéket kell megtisztítani, csak utána lehet leváltani a kormányt, az ellenzékváltás sikere, hogy most a színpadon állhat."

Ez is tökéletesen igaz, hiszen erről szólt az egész elmúlt két évünk, a Pénzhiéna, a Krajcárkeselyű és társaik elleni harcról. Akkor tehát megvan a feladat, Márki-Zay Péter, és az őt támogató és vele, valamint a céljaival egyetértő Inotay Gergely megadta az irányt: meg kell tisztítani az ellenzéket. Na végre, csak üdvözölni tudjuk ezt az koncepciót, amiben még egy Inotay Gergelynek is szívesen segítünk!

De vajon mennyire gondolja ezt komolyan? Mert szerintünk Márki-Zay Péter igen. Inotay vajon egyeztette ezt a kérdést főnöknőjével, aki ennek a kijelentésnek ismeretében továbbra is együtt pózol Kiss Zsolttal egy örömteli, de teljesítménynek nem nevezhető útszakaszocska rendbetételén? Vagy itt helyben, most ebben a megtisztulásban első helyen érintett Matkovich összehív majd egy testületi ülést Márki-Zay megregulázására, ahogy azt a VáciVilággal szemben szerette volna megtenni? (Persze azóta is hiába várjuk a bírósági keresetet, pedig készültünk rá nagyon.) Vagy esetleg Matkovich is előáll egy pálfordulattal, és elkezdi végre komolyan venni a hivatalát és neki áll a tisztogatásnak, saját háza táján, két alpolgármesterén kezdve?

Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Lesznek-e kézzel fogható tettek, döntések is, fel meri-e vállalni az általa pozícióba emelt emberek elszámoltatását, vagy ismét csak Andersen történeteivel versenyre kelő újabb költői porhintés, szemfényvesztő mesedélután tanúi leszünk?

A VáciVilág az elmúlt két évben 3 fő témakör körül hangoztatta erőteljesen véleményét: Zábó Edina uszodavezető "tevékenysége" (igazunk volt), Ferjancsics László Velencei-tavi korrupciós bakugrása (vitatkozni sem lehet vele), és Kiss Zsolt pártpénzsikkasztási ügye (ez is betalált).

Első lépésként semmi mást nem akartunk, mint azt, hogy ezek a figurák takarodjanak el a közpénz közeléből! Persze részben süket fülekre találtunk, a politikai háttéralkuk felülírták a józan ész politikáját. De a VáciVilág szerkesztőségét nem olyan fából faragták, akik félbehagynak dolgokat, és most lám, saját példaképük, zászlós hajójuk részéről jött a segítség, a felvilágosító politikai állásfoglalás! Ezt nagy-nagy örömmel fogadjuk és türelmetlenül várjuk a konkrét intézkedéseket! A VáciVilág szerkesztősége egyelőre most várakozó állásponton van, de azt már most jelezzük, ha minden marad a régiben, akkor természetesen meg fogjuk keresni a győztes miniszterelnök jelöltet, tisztázandó, hogy mennyire is gondolja komolyan ez irányú mondanivalóját?

Tehát most Ferjancsics László és Kiss Zsolt távozása következik a közéletből. Az ellenzék megtisztulása a kormányváltó erők elsődleges szándéka! Mi pedig ezzel egyetértve, egy kis segítséget is adunk ehhez képi formában. Rajta, lássuk!

bestiarium18

 

 

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia