3.RÉSZ/b FOLYTATÁS "A VÁLTOZÁS REMÉNYE, VAGY MEGINT CSAK BECSAPTAK MINKET "

nagypeterduna A nyomulás, avagy MATKOVICH előre tör. 

 

 

 

 


diktatorok123

Hiába Na! A Nagyság kötelez.

Akkor nézzük meg az ellenzéket.

Az ellenzék részéről (Vásárhelyi Tamást most nem sorolnám ide) alapvetően két irány kezdett körvonalazódni. Az egyiket Matkovich Ilona fémjelezte, aki 2018/19 telétől kezdve erőteljesen és mindenhol nyomult annak érdekében, hogy ő legyen „az összefogás jelöltje”, ill. hogy legyen egy „összefogás” a neve mögött, mert az érezhető volt, hogy a választók jelentős része szeretné a Petőék leváltását, és éppen ezért akartak egy „összefogást”, nehogy megint a szétforgácsolódott ellenszavazatok miatt maradni tudjon a régi társaság. Az is nyilvánvaló volt, hogy Matkovich önállóan, csak a saját személyében nem képvisel túl nagy húzó erőt, nem egy fajsúlyos, nem egy hiteles ember, ezért, ha nem tud maga mögé állítani egy már meglévő bázist, akkor ugyan úgy le fog szerepelni, mint 2014-ben.

Ezért majdnem egy éven keresztül folyamatosan nyomult és próbált ígérgetésekkel rávenni embereket arra, hogy álljanak mögé és akkor majd ezt ő jutalmazni fogja. Ilyen kísérlete volt, hogy pl. dr. Bóth János állítsa mögé az MSZP-t és akkor majd cserébe lehetne az ő alpolgármestere. Azért ez ugye megint egy vicc. A „nagyasszony” Matkovich és a neki alárendelt, a kapott kegyekért őt, a kegyosztó Matkovichot hálásan kiszolgáló dr. Bóth János. De ugyan így a Csereklyét is folyamatosan felkérte, próbálta ígéretekkel „sorba állítani”, stb.

Egyre egyértelműbbé vált, hogy Matkovich számára a cím, hogy „polgármester jelölt”, valamiért nagyon fontos. Semmi más, pl. hogy mit kellene, lehetne csinálni a városban, mit hogyan lehetne fejleszteni, vagy helyrehozni, részéről ezeken a megbeszéléseken soha, szóba sem került, csak hogy kinek mit fog adni, ha segíti őt, hogy ő lehessen a polgármester jelölt. Persze soha nem a sajátját kínálta fel, hanem mindig közpénzből fizetendő fiktív állásokat, pozíciókat. Azt egyébként konkrétan ki is jelentette, hogy semmi sem érdekli, csak az, hogy a neve mögött ott legyen, hogy „polgármester jelölt”, az sem érdekli, ha nem nyer, de ez az, amiből soha nem fog engedni és csakis ő lehet a közös jelölt, mert bárki más is legyen az, akire a választás esik, ő akkor is elindul majd egy megosztó ellenjelöltként /lásd: most éppen ezt teszi Juhász Bélával szemben, pedig neki köszönheti, hogy polgármester lett/.

Azt gondolom, már akkor is arra készülhetett, hogy ismétel majd a 2022-es országgyűlési választáson, mint jelölt és ehhez kell neki az a titulus, amivel majd megpróbálhatja eladni magát az országos pártoknál. Most viszont, hogy polgármester lett, már nem indulhat, ezért indítja az Inotayt, amivel szerintem pont ugyanúgy becsapta a sződligeti Juhász Bélát, mint ahogy korábban a SZAVAD kezdetén a többieket. Ugye emlékszünk: ugyan az a forrás nem tud két féle vizet adni. Aki egyszer hazudott, az máskor is hazudni fog, aki egyszer kihasznált és becsapott másokat, az ugyanezt másokkal is megfogja tenni, amint a pillanatnyi érdeke, vagy remélt haszna úgy kívánja. Ez ellen nem csak akkor kell felszólalni, amikor már én is az áldozatok között vagyok, hanem a legelején, hogy az ilyen embert megállítsuk, ne juthasson pozícióba. Mindenesetre ez most egy érdekes helyzet lehet, mert mind a kettő arra készült, hogy a másikat fogja használni a saját céljai érdekében. De úgy tűnik, Matkovich megint csak becsapással, átveréssel kihasználni akar, mivel vélelmezem, Juhász ezt nyíltan tette/tehette meg, alkut kötve, hogy segíti ezt a csapatot a váci választásban, cserébe azok meg segítik őt az országgyűlésin, de úgy tűnik a skorpió megint csípett.

Tessék? Milyen skorpió? Matkovich mint egy skorpió? És hogyan jön a képbe a sződligeti polgármester egy váci választáson?
Hát nem ismeri a kínai tanmesét? A skorpiónak át kellene mennie a folyón, de nem tud úszni, ezért el kezd könyörögni a teknősbékának, hogy az vigye őt át. De nem lehet, mondja a teknősbéka, mert úszás közben megcsípsz és akkor meghalok. Dehogy csípnélek meg, mondja a skorpió, hiszen akkor én is veled együtt vízbe fulladnék. Ez megnyugtatja a teknősbékát, úgyhogy a hátára veszi a skorpiót és elkezd úszni vele. A folyó közepén azonban a skorpió megszúrja. Erre a teknősbéka: de skorpió, hát megígérted, hogy nem szúrsz meg, most mind a ketten itt fogunk maradni, mert engem megöl a mérged, de te is megfulladsz majd! Hát nem tehetek róla, mondja a skorpió, ilyen a természetem és nem tudok megváltozni.

Azt hiszem, ez találó lehet, de hogyan jön a képbe a sződligeti polgármester egy váci választáson?
Micsoda, Ön nem tudja, hogy a Juhász Béla bábáskodott az „összefogás” megszületésén? Ön nem tudja, hogy a saját tagságát és annak döntését eláruló Fehér Zsolt és Kászonyi, mint a két JOBBIK-os „vezér”, Juhász Béla sződligeti irodájában egyezett ki azzal a Matkovich-val, akiről korábban egyhangúlag megszavazta a JOBBIK helyi alapszervezete, hogy a Matkovichval soha, semmilyen körülmények között sem fognak közösséget vállalni? Ott egyeztek meg, kötöttek üzletet a többiekkel, ott, Juhász Béla bábáskodása alatt adták el magukat, hogy akkor beállnak Matkovich mögé a sorba? Hogy mi köze volt, lett volna Juhász Bélának Váchoz? Semmi, hacsak nem az, hogy már akkor, ő is, Matkovichoz hasonlóan, a mostani országgyűlési választásra kezdett ilyen módon készülni.

Ezek szerint Matkovich számára ez az egész „polgármesterség” csak egy véletlenül ölébe hullott valami és ő igazából a polgármesteri indulást csak előjátéknak tekintette ehhez a mostani országgyűlési választáshoz? Lehet ezért is nem tud mit kezdeni a kapott felhatalmazással, lehetőséggel, amit a mostani széke jelent, mert nem is erre készült?
Igen, úgy gondolom, hogy erről van szó, hogy ő maga sem gondolta komolyan, hogy nyerni fog, arra pedig, amint ez jól látható, egyáltalán nem volt terve, hogy mit is csináljon egy győzelem esetén. A választások megnyerésével számára véget ért egy játék, az egoja kielégült, a munkára pedig nem volt felkészülve. A látása pedig csak addig terjedt, ezt hajtogatta minden megbeszélésen, hogy „jön a választás, nekem kell lenni a jelöltnek, csak én, senki más, bármilyen áron is, de csak én lehetek a közös jelőlt”. Most ugye már látjuk, ennek ára például a 3 alpolgármesteri fizetés, amire munkavégzés céljából semmi szükség nem volt, de a „kutyákat etetni kell”. De közben ahhoz, amiért maga az egész választás történik, a város építéséhez, az emberek életének előbbre viteléhez, ez szintén jól látható, hogy ehhez már nem csak nem ért, de erről még értelmes elképzelése, lövése sincs. Akiket meg a párt logók támogatásért cserébe kénytelen volt maga körül, jól fizetett (természetesen közpénzből, azaz a mi pénzünkből) hivatalba tenni, azok meg szintén ugyanaz a régi garnitúra, akik a Petőhöz hasonlóan a város „vérét szívva”, a képviselőségből, tényleges munka nélkül éltek évek óta.

Hát most láthatjuk ennek az eredményét. Súlyos teher a városnak, hogy a Matkovich személyében egy olyan valaki pózol a polgármesteri székben, aki összekeveri a tetteket a szólamokkal és azt hiszi, hogy ha szép, önreklámozó dolgokat írogat pl. házakról, az olyan, mintha azok ettől már a valóságban meg is lennének és a tényleges lakhatás biztosítását helyettesíti az arról való ömlengés. Nagyon szép képet festett az „osztrák kisvárosról”, de erről írni, és azt megcsinálni, nos, az két teljesen különböző dolog. Talán ezt hívják úgy, hogy totális kép és identitás zavar. A városnak abban a székben, amibe most belekerült, nem cikkeket írogató újságíróra, hanem egészséges döntéseket hozni tudó, forrás fakasztó és nem pénzeket a cinkosoknak szétosztogató, vagy a kormánynak visszaküldő polgármesterre van szüksége.

És ha már itt tartunk, kérdezem a Kedves Ilonát: mert ugye sírunk, hogy elvontak százmilliót, de közben visszautasítok 5 milliárdot, mert mi vagyunk az ellenzék. Hajrá Matkovich és csapata. Ezért mikor fogjátok tudni kárpótolni a várost és az itt élő embereket és a gyermekeinket? Mert ha jól hallom, a tieidnek lett büféje, meg több minden más is, de a többiekkel mi lesz? Nem neked és a saját családodnak kellene a sorban az utolsó helyen állni, amikor a lehetőségek elosztása történik? Vajon a tisztesség nem ezt kívánná meg? Hiszen a polgármesterség, mint hivatal, a másokért való szolgálat kellene hogy legyen, nem a saját zsebem megtömése, amint meg van írva: „méltó, hogy a nagyobb áldja a kisebbet”. És ezek után mond, így mi a különbség köztetek, meg a Pető között? Az ellopta, ti meg elosztjátok magatok között, ami még maradt, ami meg kívülről jönne, azt pedig ellöktétek. De nekünk ugyanúgy a nincs marad! Vagy ez volt az elvárása feléd, valamelyik országos pártnak cserébe azért, hogy támogassanak majd, mint országgyűlési képviselőjelölt? Mond, te és a „csapatod” a városért, vagy az elődjeitekhez hasonlóan a városból élsz, éltek? Természetesen a kérdés költői. Számomra egyértelmű, hogy egy ugyan olyan társaság vagytok, mint a korábbiak. A vezetésre alkalmatlan, csak a maguk hasznát, megélhetését kereső, hozzá nem értő bagázs.

Hát, ez most szép volt.
Miért, van valaki, aki elhiszi, hogy a „rengeteg munka” miatt kell most sok millió Ft fizetésért 3 db alpolgármester? Ja, és természetes Matkovichnak ezt a háttér alkukban adott „választási ígéretét” is mi fizetjük. És vajon egy Juhász Béla, sződligeti polgármesterként mit keres, miért kap fizetést egy váci önkormányzati cégben? Vagy Ön szerint a Kiss Zsolt és a Ferjancsics is akkora, nélkülözhetetlen „szakember” a városvezetésben, hogy nem lehet választani közülük, ezért inkább kellett csinálni egy-egy jól fizető alpolgármesteri állást mindkettőnek? Nem, dehogy. Ez volt az MSZP, meg a DK logó odacsalásának az ára. És ezekre a kérdésekre nem válasz, hogy az előző garnitúra is ugyan így csinálta, hiszen most pont azért lettek ők megválasztva, hogy másképen csinálják, mint a korábbiak, végre költözzön már be a tisztesség a városházába, de hát úgy tűnik, még sem sikerült a leváltás, mert néhány személyi csere ugyan történt, de a rendszer ugyan az maradt.

Inotay Gergely viszont rendes ember hírében áll, egyszerű tanárember.
Igen, nála, vele kapcsolatosan pont ez a kérdés. Egy egyszerű tanáremberként most hirtelen képes lett a város irányítására? Mitől és miért lett belőle alpolgármester? Mihez ért, mit tud hozzátenni az életünkhöz, ami ezt indokolja? Mivel bizonyított a korábbi években? Vagy csak a Matkovichnak ebben a törékeny „összefogásban” kellett egy biztonságot jelentő személy, aki nem fogja hátba támadni? Egy Kászonyi/Fehérnek, egy Kiss Zsoltnak és a Ferjancsicsnak meg csak szüksége volt valakire, akinek a neve, arca mögé bújva magukat másnak, jobbnak, a múltjuk ellenére becsületesnek láttatva tudják majd mutatni, eladni, mint akik ténylegesen ők? De az is lehet, hogy csak a katolikus érzelmű szavazókat kívánták a személyén keresztül megszólítani, hogy lám, közöttünk tényleg összefogás és egység van. Persze most ez megint problémát szül, hiszen azok a hit és egyházi elvek, amelyeket Inotay hitoktatóként oktatott, összeegyeztethetetlen azzal, amit ez a szivárványos koalíciónak kell képviselnie, az országos elvárások miatt. Persze azért hallani arról is, hogy ez a feltörekvő, a természet törvényét felborító „új”, erkölcsi rend(etlenség) a csapat nem minden tagja számára jelent gondot, sőt, inkább néhányuk számára tetteinek, életvitelének legalizálását jelentheti. De ez megint egy másik kérdés, még ha ez a szexualitásban megjelenő, ilyen jellegű torzulás számomra elfogadhatatlan is. Viszont az pedig egy jogos kérdés, hogy Inotay úr számára az a nyilatkozata, amellyel kiállt ezen szexuális devianciák mellett, nem jelentett-e számára meghasonlást? Évekig mást hitt, ha ténylegesen hitt abban, amit a Biblia mond és amit a gyerekeknek oktatott, most pedig annak az ellenkezőjét képviseli, mint „politikus”. Nem lehet könnyű ilyen áron alpolgármesternek lenni, ennyi helyre megfelelni. Lehet, mégis csak megdolgozik a fizetésért és megérdemli azt?

Ismétlem, első és eddigi egyetlen személyes találkozásunk alkalmakor, a viselkedésével pozitív benyomást tett rám. Mégis megkérdezem, Ön szerint nem lehet, hogy Inotay úr csak egy, lehet jó szándékú, de mégis csak egy kirakatember, akinek a tiszteséges előéletét, múltját éppen most lopják el, használják fel arra, hogy ilyen módon Inotay tisztessége mögé bújva, a maguk számára megszerezzék a tisztességnek és a becsületességnek a látszatát? Ezt rosszul gondolnám? De róla majd most fog kiderülni, hogy tényleg az-e, akinek mondják, hogy tényleg egy becsületes, tisztességes ember-e, vagy majd bedarálja őt is a hatalom és a pénz szeretetének gépszíja.

Ezt hogyan értsem?
Ugye kezdenek kibukni a jelen csapatnak is a múltbéli „disznóságai” is és ez lassan, de döntés elé állítja őt is. Vagy ezek miatt most feláll és ott hagyja a jólfizetett állását, társadalmi egzisztenciáját, mert azt mondja, hogy a tisztessége nem engedi meg, hogy ezzel, pl. egy sikkasztásban lelepleződött Kiss Zsolttal közösséget vállaljon és egy csapatban „evezzen”, vagy el fog kezdeni magyarázatokat gyártani az ártatlanság vélelméről, hogy a tisztesség látszatát fenntartva, kihúzza valahogy, érdemi állásfoglalás nélkül ezt a ciklust, bezsebelve, amit még csak lehet. Viszont ebben az esetben a becsületességének már lőttek, hiszen egy lett, egyé vált azokkal, akiknek a nevét, arcát eladta. Persze van egy harmadik lehetőség is, hogy marad, de szembe fordul velük, pont azért, mert komolyan veszi a becsületeséget és a kapott hivatalát is és pl. minden testületin és minden újságban, újból és újból felszólítja ezeket az embereket a lemondásra, és/vagy a Matkovichot is, hogy rúgja ki őket. Ezt majd meglátjuk. Mindenesetre eljött számára is a választás ideje, valakinek nem kell mondania. Vagy a Matkovich féle csapatnak, vagy a becsületeségének, ahogy a Pédabeszédek mondja:
„Fiam, ha a bűnösök el akarnak csábítani téged: ne fogadd beszédüket. Ha azt mondják: gyere mi velünk, leselkedjünk vér után, rejtezzünk el az ártatlan ellen ok nélkül és nyeljük el azokat, mint a sír elevenen, és egészen, mint akik mélységbe szállottak, mert így minden drága marhát nyerünk, megtöltjük a mi házainkat zsákmánnyal. Gyere, sorsodat vesd közénk; egy erszényünk legyen mindnyájunknak, akkor fiam, ne járj egy úton ezekkel, tartóztasd meg lábaidat ösvényüktől; mert lábaik a gonoszra futnak, és sietnek a vérnek ontására.”

Ez egy sok ezeréves igazság.
Igen, és örökérvényű.

Ön miért bántotta egy hozzászólásában?
Nem őt bántottam, hanem azt a megnyilvánulást, ami a nevével fémjelzett cikkben megjelent. Egyébként pont azon írásom után, amikor személyesen is találkoztam vele, az a meggyőződés alakult ki bennem, hogy a Gergely túl rendes és nagyon is tisztelettudó ahhoz, hogy olyan cikkeket írjon, mint amilyen az, az általam megkifogásolt „írása” volt. Most, hogy pár szót személyesen is tudtam váltani vele, az a véleményem, hogy azt a cikket nem is ő írta, csak a neve alatt jelentették meg, csak fel-, és kihasználva őt. De egyszer még ez is kiderül.

Említett egy másik csapatot is. De mielőtt arra rátérnénk, javaslom, tartsunk egy kis szünetet, mert ez így sok lehet egyszerre.
Rendben, folytassuk majd innen.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia