50 milliós átverésnek, volt váci alpolgármester a vezetője?

tothzs031 Piramisjáték Vácott, a volt alpolgármester vezetésével?

 

 

Városunk egykori képviselője Tóth Zsiga Miklós, volt SZDSZ-es alpolgármester. A körzetben évek óta mennek szóbeszédek átvert emberekről, tönkrement vállalkozásokról, melyek személyéhez, illetve az általa képviselt cégekhez köthetők. Ezeknek a szóbeszédeknek jártunk utána, a következtetéseket Tisztelt Olvasóinkra bízzuk!

Amint azt már olvasóink megszokhatták a vacivilag.hu szerkesztősége verhetetlen az ilyen ügyek feltárásában, habár itt nem kellett nagy energiát fektetnünk a kibogozásába (a jelek szerint már megtették ezt mások), de a példán keresztül meg kívánjuk mutatni, milyen mélyre tudnak süllyedni magukat valaha politikusnak tartó személyek.

Azt sem tudjuk, hogy ezek az ügyek a közelmúltban lezárultak, vagy más formában és más cégek alatt még jelenleg is folyamatban vannak-e. De megtörténtek, mi pedig a veszély miatt szükségesnek érezzük ezeket az adatokat nyilvánosságra hozni. Egyben arra kívánjuk felhívni Olvasóink figyelmét, hogy fáradságos munkával összespórolt pénzüket inkább a gyermekeikre fordítsák, mint lecsúszott egzisztenciák megélhetését finanszírozzák belőle.

Tóth Zsiga Miklós évtizedek óta reklámozza magát pénzügyi guruként, bár vállalkozásainak sorsa egészen mást mutat, gyakorlatilag mindegyik becsődölt. 2013-ban ismét cégvezetőként, a meggazdagodás lehetőségét villantja fel az emberek előtt, évi 50 milliós keresettel kecsegtetve őket. Ez a hálózatépítő cégek stratégiája, annak eldöntését, hogy Tóth Zsiga Miklós kecsegtető ajánlatának mennyi alapja volt, Önökre bízzuk.

https://feliratkozo-panelek.webnode.hu/csapatunk/

totzs01

Mint látható Tóth Zsiga Miklósnak, mint igazgatónak a cégtársa egy Imre Marianna nevű hölgy, aki projekt menedzserként nevezi meg magát. A hirdetés közzétételének pontos időpontját nem tudjuk, a lap létrehozója egy 2013-as dátumot jelöl meg. Véleményünk szerint ez lehet a kiindulási pont, de valószínűleg a történet az ezt követő években zajlott le.

A két vezető közötti összhang azonban 2017-ben már biztos, hogy nem mondható barátinak, Imre Marianna egy „Kairos” nevű céget támadó blogban az alábbiak szerint nyilatkozik:

https://kairos-figyelo.blog.hu/2017/08/31/ekozben_moldovaban?full_commentlist=1

totzs02

Nem tudjuk, hogy az 50 milliós jövedelemmel kecsegtető „Diamond team” a Kairos nevű cég által felkínált lehetőséget reklámozza, vagy egy ezt megelőző szélhámosság. A Kairos féle „lehetőség” arról szól, hogy a „befektető” egy jelentős összeg befizetése után saját gépére feltelepit egy programot, amely program a saját (!) gépén tárhelyet foglal le, melyet ez után a Kairos bérel tőle. A Kairos ezt a tárhelyet továbbadja „bérlőknek”, és az ebből befolyt összeget kapja vissza a „befektető”. Természetesen a cég a tárhelyet nem adta bérbe, az új belépők pénzéből fizettek jutalékokat egy ideig, hogy befektetésre biztassák az embereket, ez valódi piramisjáték. Aztán léptek a pénzzel, ahogy ez szokásos hasonló esetekben.

https://kairos-figyelo.blog.hu/2016/07/24/mi_az_a_kairos

A jelzett linkben található alábbi mondatra hívjuk fel a figyelmüket:

„Ámbár mindez nagyon csábítónak hangzik, viszont valójában ez egy veszélyes kimenetelű piramisjáték, ami kapott egy - az informatikában járatlanok számára - látványos "mázat", amivel könnyen átverhetőek az egyszeri, naiv belépők.”

A jelzett linken természetesen bővebb információk vannak, ezek között található az is, melyben a Kairos egyik vezetője jelzi, hogy elhagyja a süllyedő hajót:

https://kairos-figyelo.blog.hu/2017/01/06/kasynets_otokar_elhagyja_a_kairos_fedelzetet?full_commentlist=1

A hozzászólások között pedig megtalálható, hogy a Mészker Zrt. (amely Tóth Zsiga Miklós érdekeltsége) alapszabálya szerint a szervezett hálózat tagjai belépnek a Kairos rendszerébe. A hálózat szervezője Tóth Zsiga Miklós.

„1.1 A hálózat egy magyar tulajdonú élelmiszergazdaságban résztvevő cégcsoportra szerveződik, amely a KAIROS technológiaszolgáltatás mellett a cégcsoportba történő belépést is magában foglalja. A hálózat építője: (Tóth Zsiga Miklós, vagy hálózat építő cég, részvénytársaság) Hálózat építő Szponzor kamatmentes kölcsönt biztosít: a Kairos belépéséhez: 2777 $ Platina csomag, 1577 $ Gold csomag, 597 $ Silver csomag megvásárlására.”

Itt nyilván arról van szó, hogy a belépő adatai átadása (mely természetesen önmagában kifogásolható) után kap egy „kölcsönt” a belépéshez, így úgy érzi, ingyen kerülhet be egy jó lehetőségbe. Persze a semmire ír alá kölcsönszerződést, melyet aztán fizetnie kell, miközben hiába várja a bevételeket. Ezt a pénzügyi szélhámosságot sincs értelme sokat ragozni, inkább ragadjunk ki ismét egy hozzászólást:

„@stikasz_1: erre az a válaszom, ami a MÉSZKER esetében konkrétan meg is történt. Az egyik kis befektetőnk hozzásegítette a céget az elinduláshoz 7,3 millió Ft-tal. Ezt Tóth Zsiga Miklós azonnal a saját házára fordította, és üdülést fizetett be belőle, és a mai napig nem adta vissza a befektetőnek sem, és a cégben sincs meg! Erre is vannak tanúim és bizonyítékaim!”

A törekvéseket jól jelzi az alábbi idézet is:

„Céginduláskor azonnal bekérték a családtagok adatait, okmányairól a fénymásolatokat. Pörögtek az események a regisztráláskor. Horváth Gyula és Tóth Zsiga Miklós előre felállította a struktúrát úgy, hogy csak azt fizették be, akihez aztán lehetett regisztrálni, hogy épüljön a hálózat. Amikor 86 fő már bent is volt, egyik percről a másikra gyorsan be lett fizetve mindenki. Csak éppen Horváth Gyula elintézte, hogy a verifikálás is abban az ütemben történjen meg, ahogy csak ők tudnak a bérleti díjakhoz hozzáférni olyan módon, hogy egyik irodából a másikba küldözgették a felhalmozódott bérleti díjakat”

„Mivel nem voltam hajlandó semmi tranzakciót véghez vinni, hívtak helyettem egy olyan személyt, aki mindent megcsinált az utasításokra! Engem már csak azért tartottak a cégnél, mert az autómat Tóth Zsiga Miklós úgy kivette alólam, hogy csak 3-szor ültem benne utasként a 6 hónap alatt. Már az odaérkezésemkor betessékelte az udvarára azzal a "kedvességgel", hogy betonozott az udvar és garázs is van, de a szomszédban nem lesz jó helyen, mert ott építkeznek. Ugyanis, még ez is előre kidolgozott terv volt, hogy a szomszédban legyen albérletem, és ne is legyen annyira szükségem az autómra. Tóth Zsiga Miklós még a "WC.-re" is azzal járt.... és a családja.”

Nem hisszük, hogy ehhez bármilyen kommentárt kell hozzáfűznünk. A hozzászólások között több érdekesség is található, akit jobban érdekel a téma bátran belemerülhet.

A Mészker Zrt. (amely Tóth Zsiga Miklós házába van bejegyezve) természetesen kényszertörlés alatt áll:

https://www.ceginformacio.hu/cr9311297307

A Kairos-ügy a hatóságok figyelmét sem kerülte el, több tízezer károsultról írnak. Azonban az ilyen hálózatokba történő belépések önkéntesek, a szervezők a végtelenségig tudnak bujkálni a jogszabályok között, színházi előadásként a hatóságok félrevezetéseként még egymást is feljelentgetik (persze vigyázva, nehogy lényeges dolgok derüljenek ki), és a nyomozások általában sikertelenül záródnak. A károsultak pedig reménytelenül keresik igazságukat. Ettől még a tények megmaradnak. Ígéret, kisbefektetők, pénz elúszik, csődbe menő cég. És az örök szereplő, Tóth Zsiga Miklós, hasonszőrű társaival. Persze a kár soha nem térül meg, a gátlástalan senkiháziak meg pár hónap színészkedés után élvezhetik a lopott pénzt, hiszen az említett okok miatt a hatóságok tehetetlenek.

A teljesség igénye nélkül pár írás a Kairos ügyről:

https://www.magyaridok.hu/belfold/meg-mindig-napirenden-a-kairos-ugy-3578396/

https://www.portfolio.hu/befektetes/20170829/politikusok-is-belekeveredtek-a-tobb-ezer-magyar-embert-lehuzo-piramisjatekba-260671

A hozzászólások szerint a játék egyes résztvevői új pénzlehúzó vállalkozásokba kezdtek!

Tisztelt Olvasóink!

Felhívjuk figyelmüket rá, hogy ne higgyenek az ilyen cégek által kínált gyors meggazdagodás lehetőségében. Akkor sem, ha valaha jobb időket megélt, de mára már teljesen lezüllött, egzisztencia és erkölcsi tartás nélküli tróger politikusok közönséges szélhámosként próbálják Önöket rávenni spórolt pénzük átadására.

A Szerkesztőség.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia