Fizetős parkolás – elhalasztva

parkoloora Városunkban csak július közepétől kell díjat fizetni

 

 

Bár a veszélyhelyzetet eltörlő kormányrendelet szerdától tette lehetővé a térfelszíni parkolás ismételt fizetőssé tételét, városunkban leghamarabb csak július közepétől kell díjat fizetni, mind a mélygarázs, mind a parkoló zónákban lévő várakozóhelyek igénybevételéért.

Mint ismeretes, egy kormányhatározat a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben megtiltotta a települési önkormányzatok számára, hogy a parkolásért díjat szedjen be. Ez a döntés a városnak jelentős, több milliós bevételkiesést jelentett.

Ezen időszak alatt a városvezetés megkezdte a váci parkolási rendszer átszervezését. A Városfejlesztő Kft-től a felszíni parkolás üzemeltetését a Polgármesteri Hivatal veszi át. A jövőben tehát az eddigi ellenőrzési feladatok mellett a hivatal látja el az ügyfélszolgálattal összefüggő – pótdíj befizetés, engedélyek és kedvezmények kiadása, bérleteladás – teendőket is. A szervezeti módosítástól azt várja az önkormányzat, hogy ugyanazon szolgáltatások több millió forinttal kisebb költséggel is elláthatók lesznek.

Az átálláshoz, továbbá a változatlan zónák és díjtételek melletti újraindításhoz szükséges, szervezeti, műszaki és pénzügytechnikai feltételek megteremtését már megkezdték, ám ennek befejezéséig – várhatóan július második feléig/végéig – Vácon mind a felszíni, mind a mélygarázsban történő parkolás továbbra is ingyenes marad.

Forrás: Vác Önkormányzat közösségi oldal

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia