Van is, meg nincs is összefogás?

matkovichosszefogTovábbra is tart az ellenzéki káosz Vácon, derült ki a Vaconline.hu cikkéből.

 

 

Matkovich Ilona pénteken magát az ellenzék jelöltjeként mutatta be a Klubrádiónak adott interjújában, azonban a Vác Online kérdésére több helyi ellenzéki vezető is megerősítette, hogy ők inkább Néveri Istvánt támogatják. Ahogy arról korábban már az Origo is beszámolt, Vácon két baloldali összefogás alakult ki egymással szemben, mivel a Demokratikus Koalíció budapesti pártközpontja Matkovich Ilonát kényszerítette volna rá a helyi alapszervezetre, aki mögött felsorakozott az LMP és a Momentum is. Azonban a helyi DK-elnök és az alapszervezet ezt másképp gondolta. A konfliktus miatt sokan kiléptek a helyi DK-ból, majd a helyi MSZP-vel szövetkezve egy új választási szövetséget alapítottak "Váci Szívvel" néven. Krauze István elmondta: Kilépésünknek egyedüli oka Matkovich Ilona. Több helyi ellenzéki vezető is hiányzott Matkovich Ilona pénteki sajtótájékoztatójáról, inkább a jelölő pártok országos küldöttjei voltak jelen az - egyik - ellenzéki polgármester-jelölt sajtótájékoztatóján. A szocialista párt váci alapszervezetének elnöke leszögezte: Matkovich Ilona pénteki sajtótájékoztatóján „az MSZP nem volt érintett". A korábbi polgármester, országgyűlési képviselő azt mondta, Matkovich elképzelését nem tudják támogatni, mert nem látják esélyét, hogy abból győzelem születik októberben.

Ugyanakkor a közösségi oldalon mégis azt posztolták hogy "van szocialista jelöltünk is" 

"Kedves Barátok, Ismerősök és Támogatók,
óriási eredményt értünk el, több hónapos tárgyalássorozat után kialakult a váci – a város történetében minden eddiginél szélesebb – ellenzéki összefogás. Engem ért a megtiszteltetés, hogy ennek az Összefogásnak a választott polgármesterjelöltje lettem.
AZ ÖSSZEFOGÁS TAGJAI: DK, MOMENTUM, JOBBIK, PÁRBESZÉD, LMP, MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM, VÁCÉRT LOKÁLPATRIÓTA EGYESÜLET, SZAVAD EGYESÜLET ÉS VAN SZOCIALISTA JELÖLTÜNK IS."

 

 

 

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia