Mi is az az umami?
Jelentése az "ötödik" íz
Kikunae Ikeda professzor 1908-ban felfedezte ezt a bizonyos ötödik ízt, ami azonban csak 1985 óta hivatalosan elfogadott elnevezés egy bizonyos fajta íz élményre.
Az alapvető édes, savanyú, sós és keserű íz mellett az umami, az „ötödik íz” a keleti konyhákban alapvető fontosságú, nyugaton leginkább „erőteljesen kellemes ízként van jelen.
Az étteremről
Az Umami étterem főszakácsa és egyben tulajdonosa vagyok. Régi álmom vált valóra azzal, hogy sikerült ezt az apró, ám de nagyratörő álmokkal, vágyakkal teli saját éttermet létrehozni. Évek óta nagy hódolója vagyok a japán nyelvnek és a kultúrának. Igy adta magát a helyzet, hogy a főzés tudományát összehozzam azzal, amit szeretek. Az elmúlt éveimet arra szenteltem, hogy képezzem magam szakmailag és magamba szívjak minél több dolgot a japán kultúrából, konyhaművészetből. Még nem tökéletesen, de megtanultam a nyelvet, egy darabig éltem Tokyoban, ahol japán barátokat, ismerősöket szereztem. Igyekeztem ellesni, megtanulni sokmindent a japán konyhából, az ízeket, a textúrákat, na és persze az umamit. Most végre itt az alkalom, hogy bizonyítsak magamnak és a vendégeinknek egy családias, ízekben gazdag kiváló étterem megalkotásával.
よろしくお願いします。
Céljainkról
Az umami csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy össze hozza a két kultúrát az ételeken keresztül. Elsősorban a környékbeliek felé egyfajta ismeret bővítést tervezünk a japán kultúráról. Igyekszünk képességeinkhez mérten egy kis betekintést engedni a japán hétköznapokba, például ingyenes eredeti japán manga olvasási lehetőséget biztosítunk vendégeink számára.
Másod sorban szeretnénk a japán íz világot és ételeket közelebb hozni a magyar szokásokhoz úgy, hogy egyfajta japán magyar fúziós konyhát próbálunk megalkotni. Eredeti japán recepteket használunk, igyekszünk japánban szokásos hozzávalókkal dolgozni, de mégis viszünk bele egy kis kreativitást, egy kis “magyart”, egy kis szeretetet. Ezzel is közelebb hozva a japán ételeket a magyarok szájaízéhez, mind ezt ráadásul street food szintre emelve.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia