A tágas sziget csodaszép természeti adottságai és infrastruktúrája miatt kiváló célpont az aktív nyaralás szerelmeseinek.
Ráadásul autópályán és komppal könnyen megközelíthető. Nézze meg autópálya- és kompdíj-kalkulátorunkkal, mennyibe is kerül majd eljutni Brac szigetre.
Supetar, Brac sziget központi települése igazi mediterrán hangulatú város. Nagyon sok középkori látnivalóval rendelkezik, melyek főleg a Főtéren, illetve a Szent Miklós-félszigeten találhatóak.

Zlatni Rat 600x400
Fedezze fel a híres mészkőbányákat
Brac kiváló minőségű mészkővel rendelkezik, amelyet Brac márványának is neveznek. A világ számos híres és fontos épületét díszíti: ebből épült a berlini Reichstag, a washingtoni Fehér Ház, a spliti Diokletianus-palota, a bécsi parlament, és számos palotát építtettek belőle Velencében is. Leghíresebb kőfaragó települése Pucisca, és itt található a legnagyobb működő kőbánya is. Érdemes megtekinteni a régi kőbányákat a mai Splitska-Postira környékén.
Igazi középkori hangulat
A Konoba Tomicban valódi, hamisítatlan középkori lakomát csaphatunk, ha megéheztünk kirándulás közben.
Ha pedig Bol településen járunk, mindenképp nézzük meg a helyi dominikánus kolostort is, mert ez Horvátország egyik legcsodásabb szentélye.
A sziget legmagasabb csúcsára, a Vidova gora felé vezető úton keresztül közelíthetjük meg Brac egyik legérdekesebb látnivalóját, a híres Blaca kolostort, amit a törökök elől menekülő glagolita szervezetesek építettek. A kolostor most múzeumként működik, érdemes megtekinteni, mert mai napig Brac egyik legszebb látnivalója.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia